Domů Blog

Decimuž 2017 - článek + reportáž

26
SRP

Decimuž 2017 - článek + reportáž

Autor: Stratílek Dům sportu

Konec prázdnin je v Litomyšli již po více než 30 let spojen s tradičním závodem v triatlonu zvaným Decimuž. Atraktivní kombinace plavání, jízdy na kole a běhu přitahuje stále více amatérských závodníků.

Decimuž 2017 - článek + reportáž

Decimuž 2017 – Memoriál Huberta Stratílka ml.- 35. ročník

Letošní ročník se konal za ideálního slunečného počasí v pátek 25. srpna. Zázemí a depo je na parkovišti u plaveckého bazénu, kde se též koná 1. disciplína – 400 metrů plavání. Pokračuje se jízdou na kole, kdy závodníci absolvují 18 km okruh vedoucí okolím Litomyšle. Následuje přezutí do běžeckých bot a výběh na okruh v lesoparku Černá Hora, závodníci musí uběhnout celkem 4,2 km zvlněným terénem po lesních stezkách. Jak je zřejmě z uvedených vzdáleností, jedná se o 1 desetinu tradičního dlouhého triatlonu zvaného populárně železný muž. 

Letos závodilo celkem 131 borců včetně mnoha žen, což je jedna z historicky největších účastí. Tradiční hobby závodníky a nadšence doplnilo opět několik známých jmen, za všechny jmenujme mnohonásobného vítěze tohoto závodu Josefa Dolečka z FORT SMC Teamu Ústí nad Orlicí. Nechyběl ani vítěz loňského ročníku Rudolf Cogan z týmu AEROTEC. Oba tyto zkušené závodníky však letos předčil Pavel Pešek z domácího týmu SBR TRI-TEAMU Litomyšl, který dohnal drobné ztráty z plavání a cyklistické části a po absolutně nejlepším běhu nakonec zvítězil. Druhý Cogan ztratil 24 sekund, třetí Doleček již minutu a 33 vteřin. 

Letos na startu chyběla suverénní loňská vítězka Jana Jiroušková, i díky tomu se z vítězství mohla radovat Klára Moravcová ze SKI klubu Jablonec. Nejlepším závodníkem z pořádajícího Cyklo Stratílek Sport klubu byl Antonín Hurych, který skončil v absolutním pořadí na 6. místě a vyhrál v kategorii mužů 41-50 let. Nejmladším účastníkem byl teprve dvanáctiletý Vojtěch Seidl, nejstarším již téměř sedmdesátiletý Jaroslav Seidl. Kompletní výsledky, fotografie a další zajímavosti naleznete ve vývěskách Domu sportu Stratílek nebo na stránkách www.stratilek.cz. 

Po skončení závodu následovalo vyhlášení výsledků, předání hodnotných cen a samozřejmě bohaté občerstvení. Hlavní organizátoři Hubert Stratílek a Veronika Samková Stratílková děkuji závodníkům za účast a zároveň vyjadřují veliký dík všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci tohoto závodu bez nároku na jakoukoliv odměnu, jen pro svůj dobrý pocit. Díky těmto lidem je možné takový podnik zorganizovat a zabezpečit. Poděkování patří též všem sponzorům, kteří přispěli hodnotnými cenami pro závodníky – zejména firmám Author, Hejduk Sport, Lasting, Hannah, KCK Zlín, Zoot, Scarpa, Coleman, 4EVER, Lovelec, Quick Sport a Progresscycle.

 

Reportáž:

https://m.youtube.com/watch?v=iMdxKILPy20

 

Kompletní výsledky:

http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/2173

 

Foto:

http://fotosam.rajce.idnes.cz/Decimuz_2017/

Zobrazit více aktualit