Domů Blog

Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli

07
ZÁŘ

Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli

Autor: Kopecký Lukáš

17.9.2022 bude slavnostně otevřen nový asfaltový pumptrack v litomyšlské lokalitě zvané „Wembley“.

Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli

17.9.2022 bude slavnostně otevřen nový asfaltový pumptrack v litomyšlské lokalitě zvané „Wembley“. Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který je možné projíždět i bez šlapání. Okruh je tvořený vlnkami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat a zvyšovat rychlost.

Na myšlence vzniku pumptracku se spolupodílela majitelka naší firmy paní Veronika Samková Stratílková. Obchod Cyklo Stratílek Litomyšl se tak stal hrdým patronem této dráhy.  Trať vyrostla na místě, kde historicky existovala hliněná trať na BMX, kterou si nadšenci této disciplíny vytvářeli sami. Vzhledem k tomu, že v poslední době prostor nebyl plně využitý, vznikl nápad na vybudování zcela nové asfaltové dráhy, kterou bude moci využívat široká mládež. Díky univerzálnosti se zde dobře pobaví jezdci na obyčejných i BMX kolech, in-line bruslích, longboardech, skateboardech i freestyle koloběžkách. Součástí celého areálu je i stávající dopravní hřiště, workoutový prostor, malé fotbalové a basketbalové hřiště.

V rámci slavnostního otevření, které se bude konat od 14.00 hodin, vystoupí v exhibici freestyle jezdec Zdenda Pešek (několikanásobný mistr ČR), bude možné zapůjčit na testování dětská kola a zúčastnit se workshopu na téma freestyle disciplín a techniky jízdy.

Srdečně zveme všechny příznivce, aby si vyzkoušeli zábavnou jízdu a hravou formou zlepšili svoji techniku. Doporučujeme ochrannou přilbu a případně i chrániče. K zapůjčení kola je nutný 2x doklad totožnosti. V případě, že vás jízda na pumptracku zaujme a nemáte potřebné vybavení, kola i doplňky můžete zakoupit v našem obchodě Cyklo Stratílek Litomyšl.

Tipy pro jízdu v pumptracku a další zajímavosti přinášíme v samostatném článku.

Lokalita „Wembley“ se nachází zde.

https://mapy.cz/s/jolalulupa

Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli - 0
Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli - 1
Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli - 2
Slavnostní otevření nového pumptracku v Litomyšli - 3
Zobrazit více aktualit