Domů Blog

Zima ještě nekončí

07
ÚNO

Zima ještě nekončí

Autor: Kopecký Lukáš

- pozdravte se s rodinou či přáteli tradičním "SKOL" a vybavte se na běžky či sjezdovky u nás!!

Zima ještě nekončí

Víte, jak vznikl známý lyžařský pozdrav "SKOL"? Dávná legenda z počátků lyžování praví toto:

Když průkopníci českého lyžování ladili v Norsku svoji techniku, večer se s Nory družili a drsně u přípitků řvali „skól“! 

Toto slovo má původ v dánském, norském a švédském SKAAL, (hrnek, pohárek, sklenka), jež se vyvinulo ze staronorského SKL označujícího skleničku, misku, nádobu na piti (v českých základech slov sklo, sklenice).

Pravidlo skalních lyžařů znělo: nepijte alkohol, nebo umrznete.

Naši průkopníci to pochopili jako nutnou součást lyžování a přijali za pozdrav.

Tak se alespoň při setkání zdravili tímto "heslem" - jakýmsi symbolickým přípitkem..

Od té doby napadlo a roztálo mnoho sněhu a my věříme, že ani letos ještě paní Zima neřekla své poslední slovo. Na horách panují ideální sněhové podmínky pro sjezdové i běžecké lyžování. Zima ještě určitě nekončí a i v nižších polohách lze ještě očekávat sněhovou nadílku.

Proto jsme pro Vás naskladnili běžky, hole a další vybavení, se kterým si užijete zimní sportování. Blíží se též jarní prázdniny a také probíhají školní lyžařské kurzy - nabízíme nové i použité vybavení pro Vaše děti za nejlepší ceny. Stále je z čeho vybírat i v našem skibazaru.

Pokud již lyže či snowboard máte, můžete si jej nechat vyladit v našem skiservisu- nabízíme ruční i strojové broušení, úpravu skluznice a voskování. Kvalitní práce za dobré ceny a krátké dodací lhůty - to je naše motto.

Zobrazit více aktualit